Usein kysytyt kysymykset

Kaikki luokan oppilaat eivät pyöräile kouluun vaan luokalla on myös kuljetusoppilaita. Voiko luokka kuitenkin osallistua kisaan?

Koulujen kilometrikisaan voi osallistua myös oppilas, joka ei pyöräile koulumatkaansa, sillä mukaan lasketaan myös vapaa-aikana pyöräillyt kilometrit. Kisaan voivat osallistua kaikki, jotka pyöräilevät edes jonkun kilometrin kisan aikana. Kilometrit poljetaan yhteiseen pottiin, ja jokainen kilometri on tärkeä! Jos joukkueessa on alle 5 henkilöä, joukkueen yhteensä polkemat kilometrit jaetaan viidellä.

Miten kilometrit kirjataan kisaan? 

Kilometrit voi kirjata milloin vain. Päivällä ei ole väliä. Moni opettaja kokoaa viikonlopun kilometrit maanantaina ja viikon kilometrit perjantaina. Kilometrejä voi merkitä takautuvasti siihen saakka, kun kisa on käynnissä. Kilometrejä voi merkitä myös päivittäin. 

Mihin sarjaan yhdysluokat osallistuvat?

Yhdysluokat voivat valita sarjansa osallistujien keskimääräisen luokan mukaan. Jos esimerkiksi  4.-6. –luokan oppilaista suurin osa edustaa 6.-luokkalaisia, on oikea sarja 5.-6. –luokka.

Voiko opettaja osallistua kisaan?

Koulujen kilometrikisa on tarkoitettu lapsille. Opettajat voivat koota oman joukkueen Talvikilometrikisaan ja/tai Kilometrikisaan.

Saako oppilas, joka ajaa sähköpyörällä osallistua? 

Tottakai! Kaikki liikkuminen on ilahduttavaa ja kaikki kilometrit lasketaan. Tasavertaisuuden vuoksi olemme sopineet, että sähköpyöräkilometreistä merkitään 50 prosenttia, koska sähköavusteisuus mahdollistaa pitkienkin matkojen tekemisen. Eli jos oppilas pyöräilee päivän aikana 10 kilometriä, opettaja kirjaa järjestelmään 5 kilometriä. 

 

Powered by Pyöräilykuntien verkosto!


Ketjureaktio