Säännöt - Koulujen Kilometrikisa

Koulujen Kilometrikisan säännöt ja palkinnot

Säännöt 

Koulujen kilometrikisa on peruskoulun 1.-9. –luokille suunnattu leikkimielinen kisa, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman luokan kilometrisaldoa.

Kilometrikisassa poljetaan parhaimmillaan koko luokan voimin. Tavoite on kannustaa oppilaita osallistumaan luokan yhteishengen ja oman kunnon kohottamiseksi. Samalla halutaan muistuttaa perheitä lasten omin voimin liikkumisen mahdollisuudesta. 

Kisassa hyväksytään kaikki sen aikana poljetut kilometrit. Voittajaluokka on se, jolla on kisan päätyttyä sarjassaan eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden. Kunkin sarjan kolme parasta luokkaa palkitaan. Lisäksi arvotaan pieniä pyöräilyaiheisia palkintoja kaikkien osallistujien kesken.

Sarjat:

Opettaja luo luokkaansa varten tunnuksen ja toimii joukkueen kapteenina. Oppilaat kirjaavat päivittäiset kilometrinsä ylös sovitussa muodossa ja opettaja siirtää oppilaiden yhteenlasketut tiedot sivustolta löytyvään kalenteriin. Luokan lopullinen tulos on kisaan osallistuneiden oppilaiden yhteensä saamat suoritusmerkinnät jaettuna osallistujamäärällä. Jos joukkueessa on alle 5 henkilöä, joukkueen yhteensä polkemat kilometrit jaetaan viidellä.

Kuhunkin sarjaan osallistuvat voivat seurata omaa luokkaansa suhteessa muihin luokkiin. 

Sähköpyörällä kulkevat oppilaat  

Tasavertaisuuden vuoksi olemme sopineet, että sähköpyöräkilometreistä merkitään 50 prosenttia, koska sähköavusteisuus mahdollistaa pitkienkin matkojen tekemisen. Eli jos oppilas pyöräilee päivän aikana 10 kilometriä, opettaja kirjaa järjestelmään 5 kilometriä. 

Palkinnot 

Voittajaluokaksi päätyy kussakin sarjassa se, jolla on kisan päätyttyä eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden. Esimerkiksi luokka, jonka kisaan osallistuneet oppilaat ovat pyöräilleet yhteensä 500 kilometriä, saa lopulliseksi tuloksekseen 20 pyöräilykilometriä oppilasta kohden. Kunkin sarjan kolme eniten oppilasta kohden polkenut luokka saa kisan päätyttyä pienen palkinnon. 

Lopuksi on hyvä muistaa, että tämä on leikkimielinen kisailu, jonka päätarkoitus on innostaa koululaisia pyöräilemään. Oppilaiden kirjaamat kilometrit perustuvat viime kädessä luottamukseen ja toivomme kaikkien osallistuvan kisaan reilussa hengessä. Pääroolissa olkoon omin voimin liikkuminen ja kaikenlaisissa kevätsäissä polkeminen!

Lisätietoja tarvittaessa sanna.ojajarvi@poljin.fi

Powered by Pyöräilykuntien verkosto!


Ketjureaktio